"Tijd dat monarchie 21e eeuw binnentreedt"

Kamerlid Yvan Mayeur (PS) pleit ervoor dat voor de koning dezelfde verplichtingen zouden gelden op het vlak van familierecht als voor alle andere landgenoten. Hij zegt dan ook de eis van Delphine Boël, die een proces heeft ingesteld tegen haar biologische vader, koning Albert, te begrijpen.

"De elementaire regels die we alle moeders en vaders vragen, moeten ook voor hem gelden", zei Mayeur (kleine foto) op Bel-RTL, naar aanleiding van het proces dat Delphine Boël heeft ingesteld tegen koning Albert II, prins Filip en prinses Astrid.

Mayeur begrijpt naar eigen zeggen de gerechtelijke stappen die Delphine Boël nu onderneemt. Hij is van oordeel dat de koning zou moeten ingaan op haar vraag om met haar te praten en de zaak privé zou moeten oplossen. De houding van het Paleis in deze zaak toont volgens het Kamerlid zijn "weigering de moderne tijden binnen te treden". "Het is tijd dat onze constitutionele monarchie de 21e eeuw binnentreedt", luidde het.