Duitsland en Frankrijk houden antiterreuracties

Het Duitse Openbaar Ministerie en het parket hebben huiszoekingen gedaan in negen panden in Duitsland en België. Het gaat om een onderzoek naar twee mannen van Tunesische afkomst. Ze zouden terreuraanslagen beraamd hebben en geld van extremisten hebben witgewassen. Ook in Frankrijk is een antiterreuractie aan de gang.

De twee Tunesische verdachten zouden aanslagen hebben willen plegen met behulp van modelvliegtuigjes die via een satelliet kunnen worden bestuurd. Er vonden huiszoekingen plaats in Stuttgart en in München bij de contactpersonen van de verdachten.

Het Duitse gerecht maakt ook melding van huiszoekingen in ons land, zonder verdere details vrij te geven. Het federale parket bevestigt dat, maar wil niet zeggen waar de huiszoekingen plaatsvonden. Er zijn hoe dan ook geen aanhoudingen verricht.

Ook in Frankrijk is een antiterreuractie aan de gang. De politie heeft zes mensen opgepakt die verdacht worden van het plannen van een terreuraanslag. De verdachten werden gearresteerd in en rond Parijs. Ze blijven voorlopig aangehouden.