Lokerse Feesten laatste keer op Grote Kaai?

De organisatoren van de Lokerse Feesten zijn op zoek naar een nieuwe locatie voor het festival. Als het van hen afhangt zal het festival volgend jaar niet meer plaatsvinden op de Grote Kaai in Lokeren. Het terrein wordt te klein, omdat er nieuwe appartementsgebouwen worden opgetrokken. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en Gazet van Antwerpen.

Het stadsfestival lokte vorig jaar 135.000 bezoekers. De organisatoren willen geen stap terugzetten, door minder volk toe te laten op het terrein. Dat is nu 18.000 vierkante meter groot. Een derde ervan is backstageruimte. "Volgend jaar verrijst er op de plaats waar het podium staat één grote bouwwerf. Dat maakt het onmogelijk het festival op de huidige locatie te houden", zegt Jan Cools.

Waar het nieuwe festivalterrein zal komen, is nog niet bekend, maar de organisatie wil wel graag in Lokeren blijven. "We zijn uiteindelijk de Lokerse Feesten", zegt Cools.

Dit jaar vinden de Lokerse Feesten wel nog plaats op de Grote Kaai. Het festival loopt van 2 tot 11 augustus. Grote namen op de affiche zijn Deep Purple, Snoop Dogg en Texas. Volgend jaar viert het festival zijn 40e verjaardag.