Maker van serie "Family ties" is overleden

Gary David Goldberg (68), de maker van de serie "Family ties" uit de jaren 80, is overleden. Dat meldt The Hollywood Reporter. Goldberg stierf zaterdag al, maar het nieuws raakte nu pas bekend. "Family ties" betekende de doorbraak voor de Canadese acteur Michael J. Fox.
AP2007
De cast van "Family ties".

"Family ties" was een populaire serie over de familie Keaton waarbij de ouders hun hippie-visie graag willen overdragen op hun kinderen. Hun conservatieve zoon Alex (rol van Michael J. Fox)  ziet dat echter anders.

Naast "Family ties" maakte Goldberg ook de serie "Spin City" waarin opnieuw Michael J. Fox speelde. De acteur verwierf later nog naam en faam met de "Back to the future"-films.

Goldberg was 7 keer genomineerd voor een Emmy Award. De schrijver en producer kon 2 nominaties verzilveren: in 1979 voor de serie "Lou Grant" en in 1987 voor "Family ties". Goldberg had een hersentumor. Hij stierf thuis in Californië.