Turkse politie pakt 20-tal demonstranten op bij raids

De Turkse politie heeft een 20-tal mensen opgepakt die betrokken zijn bij het massale protest van de voorbije weken tegen de regering. Dat gebeurde tijdens een razzia, waarbij agenten op ruim 30 plaatsen huiszoekingen uitvoerden.
Afgelopen zaterdag zette de politie het waterkanon in bij protest in Ankara.

De mensen die zijn opgepakt, hebben volgens de politie banden met terreurbewegingen. Ze worden verdacht van geweld tegen agenten en het aanbrengen van vernielingen. Meer details heeft de Turkse politie voorlopig niet gegeven.

Het protest in Turkije begon op 31 mei in Istanbul en escaleerde al snel tot wijdverspreide demonstraties tegen premier Recep Tayyip Erdogan. De politie greep verschillende keren hardhandig in. De voorbije dagen was het opnieuw wat rustiger in het land.