Verkeersboete "betwist" door bijtende aap

Agent Keith Moore uit South Texas, VS, mag dan wel opgeleid zijn om de meest onverwachte situaties aan te kunnen, dat een boete voor een snelheidsovertreding door een aap zou "betwist" worden, daar had hij nooit bij stilgestaan. Toen hij immers een bestuurder tegenhield die te hard reed en hem het bewijs van de bekeuring wilde laten ondertekenen, werd hij plots, als een dief in de nacht, gebeten door een aap, die zich blijkbaar achteraan in de auto bevond.

De camera op het hoofd van Moore kon de "aanval" piekfijn registreren. Want zonder de beelden zou wellicht niemand hem geloofd hebben, ook zijn collega-agent die met hem op pad was niet: "Mijn collega dacht dat ik door een bij gestoken was, maar ik kon niet anders dan hem zeggen dat het een aap was die plots uit het niets verscheen. Hij dacht dat ik hem voor de gek aan het houden was."

"Dit is zeker iets dat nog lang een gespreksonderwerp zal zijn. En er moet al heel wat gebeuren om dit te overtreffen."

Volgens nieuwswebsite KRIS-TV is de aap een van de attracties van een plaatselijk amusementspark en zijn optredens hem niet vreemd. Hij poseert zelfs gewillig met bezoekers voor een foto.

lees ook