15 kogels krijgen Nederlandse kater niet klein

Hartverwarmend dierennieuws uit Nederland. De zwerfkat Bikkel werd begin juni doorzeefd met kogels teruggevonden. Eerst was er geen geld voor een operatie, daarna was het beestje te zwak, maar nu lijkt de kat alsnog op zijn pootjes terecht te komen.
Bikkel toen hij net was gevonden (links) en nu (rechts).

Het zag er lange tijd niet goed uit voor de Nederlandse zwerfkat Bikkel. Begin juni werd het beestje doorzeefd met kogels teruggevonden. Van de daders is nog altijd geen enkel spoor. Niet minder dan 15 kogeltjes werden in het lichaam van de onfortuinlijke kater geteld, zes meer dan een kat spreekwoordelijk levens heeft. Een van zijn voorpoten en zijn staart waren verlamd en hij zat onder de maden. Bikkel had daarnaast de bijkomende pech dat hij als zwerfkat geen baasje heeft dat de dure operatie voor hem wilde betalen.

Gelukkig voor Bikkel werd zijn verhaal door verschillende Nederlandse media opgepikt. De beschoten kater raakte een gevoelige snaar bij tal van dierenliefhebbers en al gauw besloot het dierenopvangcentrum Wieringen-Wieringermeer geld in te zamelen om de dure operatie van Bikkel te betalen. Het opvangcentrum wist uiteindelijk op tijd genoeg centen in te zamelen, maar Bikkel was lange tijd te zwak om de zware operatie te ondergaan.

Intussen is het beestje genoeg aangesterkt om de zware operatie aan te kunnen. Meer zelfs, er zit opnieuw leven in zijn verlamde staart. Het ziet er dus naar uit dat het beestje zijn staart alsnog zal kunnen behouden. Zijn verlamde poot staat wel nog altijd op het lijstje om geamputeerd te worden. Volgende week wordt beslist wanneer Bikkel onder het mes moet.

lees ook