Baby krijgt per vergissing dosis methadon

Op de dienst intensieve zorg van het UZ in Gent wordt een baby van 6 maanden verzorgd die per ongeluk methadon kreeg toegediend. Het kind moest normaal neusdruppels krijgen maar wellicht heeft een apotheker uit Beveren per vergissing het verkeerde product meegegeven.

De vergissing kwam aan het licht nadat het kind in kritieke toestand in het UZ van Gent was binnengebracht. De moeder overhandigde de dokters de lege flesjes van het product dat het kind had gekregen. De dokters ontdekten dat het niet om neusdruppels maar om methadon ging.

"De apotheker heeft toegegeven dat de fout bij hem ligt", zegt de tante van het meisje. "Het was druk in de apotheek en waarschijnlijk zijn de flesjes met methadon en neusdruppels verwisseld geraakt."

De onderzoeksrechter van Dendermonde zoekt de zaak verder uit.