Edmée De Groeve veroordeeld voor fraude en valsheid in geschrifte

Edmée De Groeve, de vroegere voorzitter van de luchthaven van Charleroi, is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 15 maanden voor misbruik van publieke middelen, valsheid in geschrifte, verduistering en fraude.

De Groeve werd in 2009 in verdenking gesteld. Ze was in opspraak gekomen door uitgaven die ze met haar kredietkaart gedaan had op kosten van het bedrijf dat ze toen leidde, de luchthaven van Charleroi. Alle afschriften van die uitgaven waren verdwenen. In totaal zou het gaan om zo'n 30.000 euro.

De Groeve stapte op als topvrouw bij de luchthaven van Charleroi. Ook haar andere mandaten, onder meer in de raad van bestuur van de NMBS en van de Nationale Loterij, had ze neergelegd. De Groeve is van PS-signatuur en is een vertrouweling van Belgacom-topman Didier Bellens en van premier Elio Di Rupo.