Metroverkeer op lijn 6 in Brussel nog verstoord

In Brussel is het metroverkeer op lijn 6 nog verstoord. Alle stations die gisteren gesloten waren na een kleine brand zijn weer open, maar tussen Houba-Brugmann en Koning Boudewijn wordt nog over één spoor gereden. De MIVB werkt aan een oplossing, maar kan nog niet zeggen hoe lang dat zal duren.
(archieffoto)

De brand brak uit aan de kabels die langs het spoor liggen vlak bij het station Heizel. Omdat daar geen metroverkeer mogelijk was, zijn gisteren een aantal metrostations gesloten. Het ging om de stations Houba-Brugmann, Stuyvenbergh, Heizel en Koning Boudewijn.

Volgens MIVB-woordvoerder Guy Sablon is de schade beperkt. De signalisatie is wel defect. De MIVB probeert de aangerichte schade zo snel mogelijk te herstellen, maar tot nader order rijden de metrostellen tussen Houba-Brugmann en Koning Boudewijn nog over één spoor.