News International wijzigt naam in News UK

News International, het Britse uitgeversbedrijf van Rupert Murdoch achter de kranten The Times en The Sun, wijzigt zijn naam in News UK. Dat meldt de BBC op haar website. Na een personenwissel als gevolg van het afluisterschandaal dat Groot-Brittannië in rep en roer zette, volgt nu dus ook een nieuwe merknaam.
Rupert Murdoch staat aan het hoofd van News Corporation.

Volgens de BBC wil het bedrijf met de nieuwe naam de smet uit het verleden van zich afwerpen. News International kwam als gevolg van het afluisterschandaal door de intussen opgedoekte krant News of the World maandenlang negatief in het nieuws.

Op de website van het bedrijf luidt het dat de naamsverandering en het nieuwe logo bedoeld zijn om "een meer coherente en logische identiteit" te creëren. "De naamswijziging reflecteert ook de fundamentele wijziging van beleid en personeel die na de problemen van het recente verleden werden doorgevoerd", klinkt het.

De moedermaatschappij van News UK, News Corporation, krijgt vrijdag een aparte beursnotering op de Nasdaq. Het wordt afgesplitst van de meer winstgevende entertainmenttak van Murdochs imperium: 21st Century Fox.