Oprah is machtigste beroemdheid volgens Forbes

Oprah Winfrey is door het Amerikaanse zakenblad Forbes uitgeroepen tot de machtigste beroemdheid ter wereld. Het is al de vijfde keer dat de voormalige talkshowhost de jaarlijkse ranglijst aanvoert. Zangeres Lady Gaga en regisseur Steven Spielberg vervolledigen de top drie.
A2013

Al vier keer eerder mocht Oprah Winfrey de lijst van machtigste beroemdheden aanvoeren. De voorbije 2 jaar strandde ze echter op de tweede plaats, na respectievelijk Lady Gaga en Jennifer Lopez. Die laatste moet zich dit jaar tevreden stellen met een plekje buiten de top tien.

Lady Gaga (foto in tekst) doet het met plaats twee wel weer goed. Zij wordt in de lijst gevolgd door regisseur Steven Spielberg. Zangeressen Beyoncé en Madonna sluiten de top vijf van machtigste beroemdheden af.

Met een inkomen van 77 miljoen dollar (59 miljoen euro) tussen juni 2012 en juni 2013 was Oprah Winfrey trouwens niet de meest verdienende celebrity. Die eer was weggelegd voor Madonna, die in die periode zo'n 125 miljoen dollar (95 miljoen euro) verdiende.