Politie vindt 15 verwaarloosde kinderen in flat

In Anderlecht heeft de politie in een appartement 15 kinderen en een jongere van 19 aangetroffen. Er waren geen ouders aanwezig. Bij de kinderen waren ook 2 baby's, van wie eentje aan schurft leed. De ouders van 9 kinderen zijn nog niet gevonden.

De zaak kwam aan het licht toen de politie van Anderlecht een oproep binnenkreeg dat er kinderen stenen op straat aan het gooien waren vanuit een woning. Ter plaatse trof de politie 15 minderjarigen en een 19-jarige aan, zonder ouders. Het gaat om kinderen uit 3 gezinnen, die allen familie van elkaar zijn.

Alle 16 werden ze naar het commissariaat overgebracht, 14 brachten er de nacht door. Twee baby's, van wie één aan de huidziekte schurft bleek te lijden, werden naar het ziekenhuis gebracht. Uiteindelijk meldde de moeder van een van de baby's zich daar. Ze bleek de moeder van nog 5 van de andere kinderen te zijn.

De moeder en alle kinderen zijn intussen doorverwezen naar de dienst voor Bijzondere Jeugdzorg, die zal zorgen voor onderdak en begeleiding.

Volgens Eric Thomas, de burgemeester van Anderlecht, zijn de kinderen afkomstig uit Bosnië-Herzegovina en zijn de families illegaal in ons land. Het appartement waar ze verbleven, wordt nu ontruimd en gedesinfecteerd.