Zestien bedienden weg bij Marine Harvest Pieters

Bij het visbedrijf Marine Harvest Pieters, met vestigingen in Brugge en Oostende, moeten zestien bedienden afvloeien. Dat heeft het bedrijf afgelopen nacht meegedeeld.

De afvloeiingen zijn het gevolg van een "optimalisatieoefening" bij de commerciële, administratieve en ondersteunende diensten van het bedrijf. Die oefening, die begin juni werd aangekondigd, heeft als doel "de competitiviteit van de Belgische afdelingen te versterken en zo de sleutelpositie van de Belgische vestigingen binnen de Europese organisatie te kunnen vrijwaren".

De zestien banen die verdwijnen, zitten verspreid over verschillende afdelingen. Er zitten ook drie managers bij. Over het begeleidingspakket werd vorige week al een akkoord bereikt met de vakbonden, luidt het.

De optimalisatieoefening is voor twee afdelingen nog bezig. De beslissing over eventuele gevolgen daar wordt in september verwacht.

Marine Harvest Pieters stelt in Brugge en Oostende 450 mensen tewerk en is gespecialiseerd in verse voorverpakte vis (Brugge) en gerookte zalm (Oostende).