17.000 jonge muziekliefhebbers op Pennenzakkenrock

In Mol zijn zowat 17.000 kinderen en hun begeleiders afgezakt naar Pennenzakkenrock in het provinciaal recreatiedomein Zilvermeer. Onder meer De Romeo's en Ian Thomas stonden er op het podium. Het concurrerende festival Your'in, in Tongerlo, lokte dan weer 10.000 bezoekers.

Pennenzakkenrock in Mol is voor heel wat scholen de traditionele muzikale afsluiter van het schooljaar. De kinderen en hun leerkrachten konden onder meer genieten van optredens van Laura Omloop, De Romeo's, Ian Thomas, Karolien Goris en Sam Gooris.

De provincie Antwerpen nam de organisatie van Pennenzakkenrock dit jaar opnieuw volledig zelf in handen, nadat het evenement de voorbije twee edities op poten werd gezet door het privébedrijf Relax. Na een conflict over onder meer veiligheid werd het contract opgezegd, maar omdat Relax toen al met de editie van dit jaar bezig was, vonden er uiteindelijk twee soortgelijke evenementen op dezelfde dag plaats: Pennenzakkenrock in Mol en Your'in in Tongerlo.

Ondanks het feit dat er dit jaar twee gelijkaardige festivals plaatsvonden, is de organisatie van Pennenzakkenrock tevreden met de opkomst. "De vergelijking met andere jaren is gezien de omstandigheden natuurlijk onmogelijk te maken, maar wij zijn zeker tevreden", zegt Nancy Wouters.

Pennenzakkenrock-concurrent Your'in wist zo'n 10.000 bezoekers naar Tongerlo te lokken. "Na alle negatieve communicatie vanuit de provincie is dat een succes", vindt organisator Geert Torfs. In Tongerlo stonden onder meer Maureen, dj F.R.A.N.K, Brahim en 3M8S op het podium.