"Methadon-baby" is aan de beterhand

De baby die per ongeluk methadon kreeg toegediend, is aan de beterhand en mag vandaag allicht de afdeling intensieve zorg verlaten. Dat verklaarde de tante van de baby. Het parket bevestigt intussen dat de apotheek in Beveren een vergissing heeft gemaakt bij het bereiden van neusdruppels.

Gisteren raakte bekend dat op de dienst intensieve zorg van het UZ in Gent een baby van 6 maanden wordt verzorgd die per ongeluk methadon kreeg toegediend. Het kind moest normaal neusdruppels krijgen, maar een apotheker uit Beveren beging een vergissing bij het bereiden van de druppels, waardoor er verkeerdelijk methadon in het flesje was terechtgekomen.

Gisteravond voerde een onderzoeksrechter in aanwezigheid van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) een huiszoeking uit bij de apotheker. Die huiszoeking bevestigde de vergissing.

De tante van de baby verklaarde intussen in verschillende media dat het kind aan de beterhand is en vandaag allicht de afdeling intensieve zorg mag verlaten.