"Michael Kohlhaas" wint Golden Iris in Brussel

De film "Michael Kohlhaas" van Arnaud des Pallières heeft op de slotavond van het Brussels Film Festival de Golden Iris gewonnen. De prijs is 10.000 euro waard en mag gebruikt worden voor de promotie van de film. In totaal won de film vier prijzen. "Michael Kohlhaas" is gebaseerd op een novelle van de Duitse auteur Heinrich von Kleist.
Melusine Mayance, Mads Mikkelsen en Delphine Chuillot bij de voorstelling van "Michael Kohlhaas" in Cannes.

De film vertelt het verhaal van Michael Kohlhaas, een paardenkoopman in de Cevennen in Frankrijk in de 16e eeuw. Hij wordt door een plaatselijke heer onrechtvaardig behandeld en brengt een leger op de been om rechtvaardigheid te laten zegevieren. De hoofdrol in de film is voor de gevierde Deense acteur Mads Mikkelsen.

Bruno Dumont kreeg voor zijn "Camille Claudel 1915" de prijs van de jury, die 7.000 euro waard is. De White Iris, goed voor 4.000 euro, ging naar "Shell", van de Brit Scott Graham.

"Michael Kohlhaas" kreeg eerder al de prijs voor de beste film van RTBF TV. In totaal won de film van Arnaud des Pallières vier prijzen in Brussel.

In de kortfilmcompetitie won "Mont Blanc" van de Belg Gilles Coulier twee prijzen.

Het 12e Brussels Film Festival vindt plaats van 6 tot 14 juni 2014.