"Vader zei: ze gaan me de dood injagen"

Michael Jackson wilde meer tijd om te repeteren voor de "This is it"-shows en had aan de telefoon verschillende gespannen conversaties met de concertpromotor. Dat heeft zoon Michael Joseph "Prince" Jackson (16) gezegd op het proces dat de kinderen van de overleden popzanger voeren tegen concertpromotor AEG Live.
AP2012
Blanket, Paris en Prince Jackson (rechts) op een foto uit 2012.

"Ze gaan me de dood injagen", zei Michael Jackson volgens zijn zoon ook na een van die bewuste telefoontjes. Michael Jackson was na die gesprekken volgens zijn zoon vaak aan het huilen .

Prince Jackson zei ook dat er de avond voor de dood van Michael Jackson een zware confrontatie was tussen Randy Phililips, de CEO van AEG Live, en dokter Conrad Murray, die uiteindelijk schuldig bevonden is aan de dood van Michael Jackson.

De kinderen van Jackson kregen van hun vader vaak ook biljetten van 100 dollar die ze aan Murray moesten geven. Volgens Prince Jackson ging het om betalingen die nog niet waren uitgevoerd door AEG Live. Murray wilde dat geld nooit aanvaarden. De behandeling van Jackson door Murray verliep altijd achter gesloten deuren.

De rechtszaak tegen AEG Live zal nog verschillende weken duren. De nabestaanden van Jackson eisen een schadevergoeding van miljoenen dollars omdat ze denken dat de concertpromotor Michael Jackson onder druk gezet heeft in de aanloop naar de geplande concertreeks.

Michael Jackson overleed op 25 juni 2009. Zijn lijfarts Conrad Murray zit al een celstraf van vier jaar uit voor dood door nalatigheid.