Familie en vrienden nemen afscheid van James Gandolfini

In New York is James Gandolfini begraven. Zijn familie en vele honderden vrienden en beroemdheden woonden de plechtigheid in de kathedraal van Saint John the Divine bij. De ster uit "The Sopranos" stierf precies een week geleden aan een hartaanval in Rome.
AP2013
De kist met het lichaam van Gandolfini werd met grote paraplu's afgeschermd.

Na een wake in besloten familiekring gisteren, vond vandaag de begrafenis plaats van James Gandolfini in de kathedraal van Saint John the Divine in New York.

Zo'n 1.500 zitplaatsen waren voorzien voor beroemdheden, acteurs en vrienden. Buiten stonden nog eens honderden fans te wachten om een glimp van de vele prominente aanwezigen op te vangen.

Naast de gouverneur van New Jersey Chris Christie waren ook sterren als Alec Baldwin en Steve Buscemi onder de genodigden.

Onder meer de bedenker van "The Sopranos", David Chase, nam tijdens de plechtigheid het woord. "Je was een goeie jongen", sprak hij Gandolfini rechtstreeks toe. "Dat stond in je ogen te lezen. Daarom was je zo'n goede acteur." Ook Gandolfini's weduwe Deborah en twee andere naaste vrienden spraken de aanwezigen toe.

Elders in de stad betuigden de theaters op Broadway hun medeleven door hun lichten te dimmen.