Politie klist man die geld meegraaide in Zedelgem

De politie heeft een van de mensen gevonden die in april geld van de straat hebben geraapt in Zedelgem. Via tips kon de politie een klein bedrag recupereren.

Op 20 april pleegde een bende een aantal inbraken in de regio. Bij een inbraak in Torhout gingen ze aan de haal met een kluis. Daarin zat een miljoen euro.

Toen ze in Zedelgem probeerden de politie af te schudden, gooiden ze de kluis op straat. Die barstte open en een miljoen euro lag voor het rapen. Ongeveer de helft van het bedrag kon de politie ter plaatse recupereren. Enkele geldgraaiers kregen later wroeging en brachten zelf het geld terug. Maar nog steeds zijn honderdduizenden euro's vermist.

Politiezone Het Houtsche rekende op tips om de rest van het geld terug te vinden. "We kregen intussen vier anonieme tips", vertelt korpschef Eddy Van Daele. "In een geval leidde een tip naar de ontdekking van een kleine som geld. Het geld werd gevonden bij een koppel uit de regio. Het gaat wel om mensen van buiten de gemeente."

"Op zich gaat het hier om bedrieglijke verberging, maar het is het parket dat moet beslissen over het verdere verloop van de zaak", zegt de korpschef. "Het gaat hier ook om een klein bedrag."

"Twee andere tips bleken te vaag. We kregen ook nog een tip van iemand die er enkel op uit was om iemand anders een loer te draaien."