School Deurne even ontruimd na aantreffen picrinezuur

In het Antwerpse district Deurne zijn vanochtend een technische school en achterliggende kleuterschool even preventief ontruimd nadat in het labo picrinezuur werd aangetroffen. Door de ontruiming stonden heel wat kinderen buiten op straat en werden de straten rond de school tijdelijk afgesloten.

"Men was naar aanleiding van het einde van het schooljaar het labo aan het opruimen, toen men het verdachte flesje aantrof", zei Fons Bastiaenssens van de lokale politie vanochtend. "Het zou gaan om een soort zuur dat volgens de regelgeving al lang niet meer in het labo mocht aanwezig zijn. De school, de Spectrumschool aan de Ruggeveldlaan in Deurne, is daarom preventief ontruimd."

De Antwerpse brandweer stuurde enkele experts ter plaatse om de stof te identificeren. Het bleek om picrinezuur te gaan, een stof die soms kan ontploffen. De explosievenopruimingsdienst DOVO heeft de stof meegenomen. Alle 600 leerlingen zijn weer in hun klas.

De brandweer noemt het een klassiek voorval aan het einde of begin van het schooljaar en zegt jaarlijks een vijftal soortgelijke meldingen te ontvangen.