Telenet steunt 11 Vlaamse audiovisuele producties

Telenet biedt in het kader van het investeringsprogramma STAP financiële steun aan 11 Vlaamse audiovisuele producties. Het gaat onder meer om de nieuwe films van Dominique Deruddere, Jan Verheyen en Stijn Coninx. Ook "Omerta", een nieuwe serie op Vier, krijgt financiële steun.

Met STAP verhoogde Telenet zijn investering in Vlaamse producties tot 30 miljoen euro over de komende vier jaar. Sinds 1 januari dienden 24 productiehuizen meer dan 50 steunaanvragen in voor films, series en documentaires.

In totaal zal Telenet aan 11 projecten financiële steun verlenen, waaronder aan de nieuwe films van regisseurs Dominique Deruddere, Jan Verheyen en Stijn Coninx. Ook de "F.C. De Kampioenen"-film en de nieuwe Vier-serie "Omerta" krijgen steun.

Telenet maakte ook nog bekend dat het digitale televisieaanbod binnenkort wordt uitgebreid met de nieuwe Vlaamse zenders Lacht! , een zusterzender van Acht met focus op comedy, en Libelle TV.