Tom Van Dyck en Alice Reijs maken fictiereeks voor Eén

Acteur Tom Van Dyck en zijn vrouw Alice Reijs werken momenteel aan een fictiereeks voor Eén. Dat heeft het koppel bekendgemaakt in "Vanthilt on tour". "Den elfde van den elfde" moet een muzikale, tragikomische reeks worden die zich afspeelt in de aanloop naar het jaarlijkse carnaval in het gehucht Knorrendonk.

Tom Van Dyck heeft samen met zijn vrouw Alice Reijs het productiehuis Toespijs opgericht. Het koppel heeft samen met Eén een overeenkomst voor de productie van een nieuwe achtdelige fictiereeks over carnaval.

"Het wordt een muzikale, tragikomische reeks", vertelde Alice Reijs aan Marcel Vanthilt in "Vanthilt on tour". In "Den elfde van den elfde" barst er een strijd los tussen een aantal familieleden over wie de nieuwe Prins Carnaval mag worden.

Welke acteurs te zien zullen zijn in "Den elfde van den elfde", wordt pas later bekendgemaakt. Van Dyck en Reijs zijn momenteel nog bezig met het schrijven van de dialogen. De reeks zou ten vroegste eind 2015 op het scherm komen.

Eén wil met de nieuwe reeks verder bouwen aan "een lange en rijke fictietraditie", klinkt het in een persbericht. "Toespijs mag dan wel een nieuw productiehuis zijn, met Tom en Alice staan er ervaren mensen aan het stuur, die al uitgebreid hun sporen hebben verdiend in de wereld van televisie, theater en film."

Tom Van Dyck schreef eerder al de tv-reeksen "Van vlees en bloed" en "Met man en macht", waarin hij ook acteerde. Hij was ook te zien in onder meer "De parelvissers", "De ronde", "Matroesjka's", "In de gloria" en "Het eiland".

Alice Reijs was de afgelopen jaren op televisie te zien in onder meer "Met man en macht", "Van vlees en bloed", "Het eiland", "Aspe" en "Vermist".

© VRT Charlotte Speck