Verdachte aanslag Boston formeel aangeklaagd

Meer dan twee maanden na de aanslagen tegen de marathon van en het daaropvolgend geweld in Boston is terreurverdachte Dzhokhar Tsarnaev formeel aangeklaagd. Dat heeft de federale procureur laten weten.

Een grand jury, die als kamer van inbeschuldigingstelling fungeert, formuleert dertig aanklachten tegen de 19-jarige verdachte. Zo wordt hij beschuldigd van het doden van vier mensen en het gebruiken van massavernietigingswapens.

Bij de ontploffing van twee bommen bij de aankomst van de marathon kwamen drie mensen om het leven en raakten er meer dan 260 gewond. Enkele dagen later werd de vermoedelijke dader gevat. Zijn oudere broer, Tamerlan, kwam bij een schotenwisseling met de politie om het leven. Op hun vlucht zou het duo een politieman hebben gedood. Tsarnaev riskeert levenslang tot de doodstraf, aldus de procureur.