"Het geheim? Engagement en discipline"

Zonder zweet, geen resultaat. De nieuwe Superman, Henry Cavill, kan het weten. Trainingssessies van twee uur, tot zes dagen per week en dat gedurende elf maanden ter voorbereiding van de bioscoopfilm "Man of steel". Dat allemaal onder het deskundige oog van fitnesstrainer Mark Twight. "Hij moest zich een superman voelen" werd het uitgangspunt en dus volgde een sportregime van veel eten en van nog meer sporten.

"De bedoeling was immers hem fysiek zo te veranderen dat hij kon spelen wat hij moest spelen: een superheld. Dus, iemand die een superman speelt, zal dat beter doen wanneer hij zich een superman voelt. Om zo de boodschap beter over te brengen", aldus Twight (zie kleine foto) op ABC News.

"Het geheim om daar te geraken, is engagement en discipline. Wat hij at, dat was niet belangrijk voor ons. Als hij vond dat hij snel calorieën zou bijwinnen door het eten van een pizza, dan moest hij dat maar doen."

"Henry is er in ieder geval een man door geworden. Niet alleen fysiek, maar ook in zijn manier hoe hij met anderen omgaat."

Cavill kon in ieder geval de aanpak van Twight smaken: "Mark is naar alle waarschijnlijkheid een van de meest ongelooflijke mensen die ik ooit ontmoet heb. Hij heeft mijn ogen geopend naar wat verder ligt dan wat ik dacht dat mijn limieten waren."

Hier beneden kunt u iets van het zweet dat Cavill voor de rol gelaten heeft met eigen ogen zien, iets wat ruim een miljoen anderen al voor u deden:

lees ook