"Ik stop als senator maar zeg de politiek geen vaarwel"

Vandaag raakte bekend dat Danny Pieters zijn functie als senator voor de N-VA voor bekeken houdt en aan de slag gaat als vicerector aan de KUL. In "Terzake" nuanceerde hij zijn vertrek. "Ik verlaat mijn ambt als senator, maar zeg de politiek geen vaarwel."
Rik Torfs en Danny Pieters (rechts).

"Ik heb deze beslissing niet genomen omdat ik me ongelukkig voel in de politiek", zei Pieters vanavond in "Terzake". "Ik krijg nu de kans mijn dromen voor Vlaanderen aan de universiteit te realiseren. Ik ben trouwens altijd met de universiteit verbonden gebleven."

Een echte, concrete reden waarom hij stopt als senator, gaf hij niet. Hij haastte zich overigens zijn vertrek te nuanceren. "Ik verlaat mijn ambt als senator en als gemeenteraadslid in Leuven, maar ik zeg de politiek geen vaarwel. Ik blijf 100% N-VA'er."

Toch is hij niet van plan een rol te spelen bij de federale verkiezingen van 2014. "Dat is onmogelijk. Als ik nu deze belangrijke verantwoordelijkheid aan de KUL opneem, kan ik het volgende jaar geen kandidaat zijn."

De nieuwbakken rector van de KUL Rik Torfs ontvangt Pieters alvast met open armen. "Danny is gewoon de beste. Hij is verstandig, heeft menselijke capaciteiten en hij heeft idealen", stelde hij eveneens in "Terzake". "Die eigenschappen zijn perfect om perspectieven op lange termijn te creëren. Ik denk trouwens dat het maatschappelijke debat in de toekomst steeds meer in het academische milieu zal worden gevoerd."