Celstraffen voor brandstichters Brussels gerechtsgebouw

De twee mannen die begin vorig jaar brand hebben gesticht in het gerechtsgebouw in Brussel, zijn veroordeeld tot 9 en 7 jaar cel. Bij die brand werd een deel van de griffie van het hof van beroep vernield. Een aantal dossiers ging in vlammen op.

De twee zijn hun betrokkenheid bij de brand altijd blijven ontkennen, maar er werd vermoed dat de brandstichters het gemunt hadden op één specifiek dossier, waarin vijf mannen terechtstonden voor een groepsverkrachting.

Beide mannen moeten de Belgische staat ook een schadevergoeding betalen van 14.285 euro en de Regie der Gebouwen een schadevergoeding van 194.396 euro.

De vijf verdachten in dat verkrachtingsdossier werden intussen veroordeeld tot gevangenisstraffen van 4 tot 6 jaar. Het hof van cassatie heeft hun cassatieberoep tegen die veroordeling verworpen.