Kabouter van La Chouffe teruggevonden in Nederland

Marcel, het houten standbeeld dat de kabouter van het biermerk La Chouffe voorstelt, is teruggevonden in Nederland. Dat is meegedeeld door brouwerij Achouffe. De kabouter is in totaal negen maanden vermist geweest.

Marcel is een 200 kilogram wegend beeld dat dienst doet als mascotte van de brouwerij Achouffe. Begin september 2012 werd de uit hout gesneden kabouter 's nachts aan de N30 in Houffalize van zijn sokkel gehaald. Een zoekactie die daarna werd opgezet, leverde niets op.

Maar vorige week ontvingen de medewerkers van Achouffe opnieuw een teken van "leven". De kabouter bleek namelijk teruggevonden te zijn door werknemers van een landbouwbedrijf uit Hilvarenbeek bij Tilburg. De kabouter werd aangetroffen in een weiland, er wordt dan ook vermoed dat Marcel daar gedumpt is of van de wagen is gevallen.

Het is nu de bedoeling om Marcel snel weer op zijn oude plaats te zetten.