Naakt op de motor is géén goed idee

Tiener Billy Buckley uit Oklahoma, in de Verenigde Staten, liet zich afgelopen weekend door zijn vrienden uitdagen tot een ritje op de motor, maar dan wel zonder kleren. En dat gedurende een twintigtal minuten, tussen Lake Chickasha en Chickasha. Mocht hij slagen in zijn opzet, dan zou hij daarmee 50 dollar (38 euro) verdienen. Uiteindelijk bereikte hij wel Chickasha, maar daar zat ook de politie hem op te wachten.

Toen de politie de tiener langs de weg, zonder kleren, aantrof, beweerde hij eerst dat zijn kleren gestolen waren. Toch had de politie intussen al een drietal telefoontjes gekregen van verontruste ouders die de man op de motor hadden zien passeren. Dus werd aan de eerste versie van Buckley geen geloof gehecht. Buckley gaf uiteindelijk toe dat het om een uitdaging ging.

De politie nam hem mee en liet hem een nachtje overnachten in een cel. Hij kreeg een klacht van openbare zedenschennis aan zijn been. "Dacht hij nu echt dat niemand hem zou opmerken?", zei politieagent Elip Moore op nieuwssite Huffington Post. “Het feit dat hij een laars voor zijn ding hield, bewijst ten minste wel dat hij bescheiden is."

Buckley werd intussen gevraagd een boete van 650 dollar (500 euro) te betalen en tot juni 2015 mag hij geen aanvaringen met de politie meer hebben. Dan zou deze klacht alsnog uit zijn dossier gehaald worden.

lees ook