Pixies heeft na bijna 10 jaar weer een nieuwe single

Pixies brengt voor het eerst in bijna 10 jaar een nieuwe single uit, "Bagboy". De videoclip is vandaag online gezet. Het is het eerste nieuwe werk van de band rond Black Francis sinds de reüniesingle "Bam thwok" uit 2004.

De muziek voor de single had de band al een aantal jaar. "Er bestaan een paar demo's die ik een paar jaar geleden met Joey en David gemaakt heb in Los Angeles voor de soundtrack van een film die intussen nog altijd niet gemaakt is", legt Black Francis uit. De videoclip is geregisseerd door LAMAR+NIK.

Pixies brak in de tweede helft van de jaren 80 door met albums als "Surfer Rosa" en "Doolittle". Begin jaren 90 viel de band uit elkaar, maar in 2004 volgde er een reünie. Twee weken geleden kondigde bassiste Kim Deal haar vertrek bij de band nog aan.