Politie neemt "glimmende" Lamborghini in beslag

Je bent rijk, stinkend rijk, en je wil dat graag tonen aan de buitenwereld. Alvast, dat was het idee van een 24-jarige man uit Qatar die momenteel in Londen verblijft. Maar zijn rondritje liep op een sisser af, toen de politie hem tegenhield en om zijn papieren vroeg. De jongeman mocht uitstappen en de wagen werd in beslag genomen. Tot groot jolijt van de omstanders. Want het ging niet om de eerste de beste wagen.

De wagen waarmee hij reed leek zo te zijn weggekaapt uit een sciencefictionfilm. Het ging dan ook om een Lamborghini Aventador, in zulke opzichtige kleuren geschilderd dat hij "glimt in het duister". De autodeuren gaan open alsof het om een Batmobiel zou gaan. Voor 325.000 euro zou een basismodel kunnen worden gekocht, maar volgens diverse autowebsites was deze versie nog vele euro’s duurder.

De bestuurder van de wagen bleek noch over een rijbewijs noch over een geldig verzekeringsbewijs te beschikken. Bovendien had de wagen geen nummerplaat aan de voorkant. De politie besliste dan ook de wagen met een takelwagen te laten wegvoeren.

Omstanders konden het gebeuren best smaken. "Het is toch geweldig dat die superrijken ieder jaar weer naar Londen afzakken voor hun vakantie, want zo krijgen we deze geweldige auto’s ook met onze eigen ogen te zien", aldus een van hen aan nieuwswebsite Daily Mail.

De Aventador kan een topsnelheid van ruim 300 km per uur bereiken. Indien u gehaast bent, weet dan dat u binnen de drie seconden van stilstand tot 100 km per uur kunt rijden.

Zelfs indien auto’s u weinig interesseren, kunt u misschien toch genieten van volgende beelden:

lees ook