Stroomvoorziening na brand Deurne zo goed als hersteld

Bij de verhuisfirma Gosselin in de Belcrownlaan in Deurne heeft een zware brand gewoed in een loods. De Belcrownlaan is een zijstraat van de drukke Bisschoppenhoflaan. Door de brand waren er stroomonderbrekingen in de omliggende gemeenten, maar die zijn intussen grotendeels hersteld. De brand zelf is ook onder controle.

De federale politie meldde vanmorgen dat er stroomonderbrekingen waren in de gemeenten Deurne, Wijnegem, Wommelgem, Borsbeek en Ranst. Lokaal vielen de verkeerslichten uit en ook het Wijnegem Shopping Center en andere bedrijven in de buurt zaten zonder stroom.

De elektriciteitsvoorziening werd uit voorzorg stilgelegd, omdat over het bedrijf enkele hoogspanningskabels lopen. Intussen is de stroomvoorziening grotendeels hersteld, enkel in het Wijnegem Shopping Center is er nog even geen elektriciteit.

Door de brand was ook de stroomtoevoer voor trams 5 en 10 lokaal uitgeschakeld. Tram 10 reed daardoor tot Stenenbrug, tram 5 tot Saerensplein. Ook hier zou de stroomtoevoer zich aan het normaliseren zijn.

De brand zelf is intussen onder controle. Volgens de stad Antwerpen vielen er geen gewonden. De brandweer kwam met een twaalftal wagens ter plaatse. In de opslagplaats stonden voornamelijk containers met meubels en opgestapeld hout.

De stad Antwerpen raadt omwonenden, bedrijven en automobilisten wel aan om de ramen en deuren dicht te houden, zolang er rookontwikkeling is.