Welke plekjes in België moeten we zeker hebben gezien?

Met de vakantie voor de deur vraagt Radio 1-programma "Hautekiet" zich af of er nog onbekende en bijgevolg onbeminde plekjes in eigen land zijn, want "voor veel Vlamingen is Luik exotischer dan Amsterdam".
Mullem (links), de Schelde (rechts) en Luik (onder).

Nederpopfenomeen het Goede Doel wist het al langer en verkoos België boven eender welke andere plaats tussen de sterren in hun monsterhit "België". Vorige week nog zei kunstkenner Claude Blondeel dat voor veel Vlamingen Luik exotischer is dan Amsterdam, omdat veel landgenoten wel al op citytrip naar Amsterdam, Parijs of New York zijn geweest, maar nog nooit een voet hebben gezet in de "vurige stede", zoals Luik ook wel genoemd wordt.

Reden genoeg voor presentator Jan Hautekiet om zich af te vragen of er nog andere mooie of bezienswaardige plekjes in België zijn die meer dan een bezoekje waard zijn en hij heeft de luisteraars dan ook opgeroepen om hun favoriete plaatsje in eigen land door te twitteren, mailen of bellen. Het resultaat daarvan vindt u op de website van Radio 1.

Uroloog Bo Coolsaet kiest alvast voor Mullem, een dorp tussen Gent en Oudenaarde. "Bij elke gelegenheid die zich voordoet, breng ik vrienden en kennissen naar Mullem", zegt hij. "Dat is een heel klein en zeer goed bewaard authentiek dorpje. Het gebied is niet alleen mooi van natuur, maar heeft heel goede restaurants en heel lekker bier."

"Ik ben al tot in Australië en in Japan geweest en we verbazen ons dikwijls over mooie plekjes in de rest van de wereld, maar uiteindelijk hebben wij heel veel mooie dingen in ons eigen land", zegt de Leuvense deken Dirk De Gendt. "Doe maar eens de overzet over de Schelde vanuit Drie Goten (nvdr. Hamme) naar Weert. Idyllische plekjes die je in de rest van de wereld zou koesteren."

De rest van de tips van luisteraars heeft "Hautekiet" opgelijst op onderstaande kaart:

Meest gelezen