Yoko Ono brengt dit najaar een nieuw album uit

Yoko Ono (80), de weduwe van John Lennon, brengt op 17 september een nieuw album uit met de Plastic Ono Band. Het nieuwe album heeft als titel "Take me to the land of hell".
AP2013

Het werk werd in New York opgenomen. Yoko Ono werkte samen met haar zoon Sean Lennon en Yuka Honda. Ook Nels Cline van Wilco en Andrew Wyatt hebben meegewerkt aan de plaat.

"Ik heb heel veel energie nu", zegt Yoko Ono. "De wens om nog veel fantastisch werk te maken, duwt me vooruit. Dit album is de samensmelting van vele ideeën die ik de voorbije jaren had. Ik ben er trots op en ik ben blij dat ik het in zo'n spannende periode in mijn leven kan uitbrengen."

Yoko Ono is kunstenares en muzikante. Veel Beatlesfans vinden dat zij mee aan de basis lag van het einde van de Beatles in 1970. Paul McCartney sprak dat verhaal vorig jaar nog tegen in een openhartig interview.