45.000 metalfans zijn op post voor Slipknot

In Dessel zijn 45.000 metalfans op post voor het concert van Slipknot, een van de slechts drie optredens die de gemaskerde band uit Iowa deze zomer geeft in Europa. De liefhebbers kunnen zanger Corey Taylor ook morgen trouwens nog aan het werk zien op Graspop, want dan staat hij op het podium met Stone Sour.

Het publiek in Dessel beleefde een uitstekende tweede festivaldag. "Ideaal festivalweer en een goedgeluimd publiek", vindt onze redacteur Stefan Mertes op de festivalwei.

De eerste uitschieter van de dag was Rockstar. Er werd enigszins sceptisch uitgekeken naar deze "coverband", samengesteld uit vijf muzikanten die hun strepen hebben verdiend bij enkele van de grootste namen uit het wereldje. Maar met geslaagde covers van "It's so easy" van Guns N' Roses en "School's out" van Alice Cooper kregen ze moeiteloos de handen op elkaar.

De spectaculairste act van de dag was die van Saxon; met veel rook, vuur, een lichtshow en een drummer die op een apart platform boven het podium uittorende.

Veel volk was er voor Within Temptation (foto), dat er onder een aangenaam zonnetje de sfeer in bracht. In de Marquee blies Down zowat de tent omver. De band droeg een nummer op aan Jeff Hanneman, de gitarist van Slayer die eerder dit jaar overleed aan de gevolgen van een vleesetende bacteriële infectie, veroorzaakt door een spinnenbeet.

©Chris Stessens