"Brussel is geweldige chaos, vrolijke bende"

De minister van Cultuur van de Franstalige gemeenschap, Fadila Laanan (PS), heeft zaterdag op het festival Couleur Café in Brussel de wedstrijd "Bruxelles, je t'aime" gelanceerd. Elk kunstwerk over de schoonheid van Brussel, van zijn wijken, bewoners, folklore of gastronomie, kan tot 30 september gepost worden op www.bruxellesjetaime.be.

Op "Bruxelles, pas belle" van Libération-journalist Jean Quatremer en critici die volgden, antwoordt Fadila Laanan met een liefdesverklaring aan haar hoofdstad. "Ik wil mijn verantwoordelijkheid niet ontlopen, maar ik kan niet blijven zwijgen wanneer meer dan een miljoen mensen beledigd worden. De bescheidenheid van de Brusselaars mag hen niet verhinderen fier te zijn op hun stad. Het is een geweldige chaos, een vrolijke bende."

Cineast Jaco Van Dormael en striptekenaar Bernard Yslaire hebben zich bij de jury aangesloten om deze opstoot van chauvinisme te steunen. De prijzen worden op 12 november uitgereikt.