ACV dreigt met acties bij scheepvaartpolitie

De vakbond ACV dreigt met acties bij de scheepvaartpolitie. De bond vindt het niet kunnen dat er een nieuwe post komt in Bergen, terwijl er elders een tekort is aan mensen en middelen. Dat staat in Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door vakbondsman Jos Stragier van ACV. Volgens de vakbond is er in Bergen amper scheepvaart.

De bond stelt dat de beslissing om een post te creëren in Bergen is ingegeven door politieke motieven, met name omdat het de thuisstad is van premier Elio Di Rupo (PS). Het steekt vooral omdat er bijvoorbeeld in Gent al twee jaar geen patrouilleschip beschikbaar is en dat alle posten onderbemand zijn, zegt Stragier.

ACV diende een nationale stakingsaanzegging in, die volgens Stragier niet gesteund wordt door de andere vakbonden. Werkonderbrekingen zijn nog niet meteen te verwachten, want er is bijvoorbeeld op 3 juli nog overleg gepland met de overheid. "Acties zullen eerder voor eind augustus of september zijn", luidt het. "De toestand is wel penibel. Er is geen patrouilleschip meer voor Oost-Vlaanderen. Die mensen kunnen al twee jaar hun kerntaken niet meer uitvoeren."