Evacuaties in zorgcentrum in Antwerpen na waterlek

In het woon-zorgcentrum De Dageraad in Antwerpen zijn om 4 uur vannacht 18 bejaarden geëvacueerd na wateroverlast. Het medisch interventieplan werd afgekondigd zodat de brandweer en de sociale diensten konden helpen bij de evacuatie.

In het centrum was er bij werkzaamheden water in technische schachten terechtgekomen. Daardoor zou er kortsluiting kunnen ontstaan en daarom is beslist om de bejaarden over te brengen naar andere rusthuizen in de buurt.

"Dankzij de goede samenwerking tussen het woon-zorgcentrum en de hulpdiensten is de evacuatie zeer rustig verlopen. Alle bewoners maken het goed", zegt Kristel Goffin van rusthuisbeheerder Armonea.

De herstellingen aan het dak beginnen volgens Goffin vandaag al. "Zodra het lek is hersteld, de schachten zijn gedroogd en de elektrische installaties veilig zijn, kunnen de bewoners terugkeren."