Filmklassieker "The third man" wordt musical

"The third man", een filmklassieker die zich afspeelt in het naoorlogse Wenen, gaat als musical worden opgevoerd. Dat heeft de Oostenrijkse musicalproducent Vereinigte Bühnen Austria Wien (VBW) bekendgemaakt.

"Geen enkele andere film is zo sterk met Wenen gelinkt als deze", staat in een mededeling van VBW.

De film van Carol Reed, met Orson Welles in de hoofdrol, werd in 1949 in de Oostenrijkse hoofdstad gedraaid. De stad lag toen, vier jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, nog altijd in puin en werd bezet door de geallieerden (VS, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Rusland). De prent groeide onder meer dankzij de citer-muziek van de Oostenrijker Anton Karas uit tot een klassieker.

De première van de musical zou in 2016 in Wenen moeten plaatsvinden.