Kris Peeters ziet een ministerpost niet zitten

Kris Peeters (CD&V) stapt enkel in de volgende Vlaamse regering als minister-president. Voor een functie als vakminister bedankt hij. Dat zei Peeters in "Peeters & partners" op Radio 1.

De ambtstermijn van Peeters als Vlaams minister-president loopt nog tot 24 mei volgend jaar. Wat hij daarna gaat doen, weet hij nog niet. "Ik ga alles doen om de verkiezingen te winnen en opnieuw een Vlaamse regering te vormen. Maar als dat niet lukt, is er nog zo veel te doen buiten de politiek."

"Ik heb met Jan-Peter Balkenende gesproken, de vorige premier in Nederland. Die heeft toen ook gezegd: ik doe dat niet, in een regering stappen die je lang geleid hebt. Om dan minister te worden van sport of van werk, dat gaat niet. Ik hoop dat ik ook de moed heb om te zeggen: neen, bedankt voor het aanbod, maar dit doe ik niet", aldus Peeters.

Geen ministerpost voor Peeters dus in de volgende Vlaamse regering. "Ik ben niet bezig met mijn functie of waar ik ergens terechtkom", zegt de Vlaamse minister-president. "Het is nog een jaar. En ik zal wel op mijn pootjes terechtkomen, zoals men dat zo mooi zegt."