Laat deze vakantievideo's een lesje voor u zijn

Vakantie. Tijd van ontspanning. Rust. Geen problemen. Of dat zou toch zo moeten. Al kunnen kleine akkefietjes altijd wel tot de nodige hilariteit leiden. En niet steeds in positieve zin. We selecteerden vijf vakantiefilmpjes die op het moment zelf misschien niet zo positief ervaren werden, maar achteraf de nodige glimlachjes op het gezicht brachten.

Voor wie Zuid-Afrika bezoekt, is een ritje doorheen het Krugerpark een absolute must. Toeristen kunnen in dit wildpark niet alleen leeuwen of luipaarden bezichtigen, maar ook olifanten. Al zijn deze niet altijd even gediend met de alom aanwezige belangstelling, zeker niet wanneer het de bedoeling is een naderende kudde olifanten veilig de weg over te helpen. Toen deze olifant zijn "aanval" inzette, gingen in de wagen de harten van de inzittenden wellicht even sneller slaan.

Wat zou Londen zijn, zonder de traditionele rode jassen en berenmutsen van de wachters van de Queen’s Guard? Om nog te zwijgen van hun "onaantastbaarheid": hun standbeeld-achtige bewegingen lijken iedere emotie uitgeschakeld te hebben. Dat dacht ook de Colombiaanse student Nick Ibarra toen hij meende een van de wachters te moeten imiteren. Maar daar had deze wachter al snel genoeg van. "Ik moet hier zo snel mogelijk weg", reageerde de geschrokken student achteraf, toen de wachter "aanviel".

Geen verkeersstress, dus waarom niet reizen met de trein? En wanneer het in uw compartiment toch wat te warm wordt, waarom dan niet even het hoofd buiten het raampje steken en de frisse wind doorheen uw haren laten waaien? Maar let dan wel goed op voor de naderende trein in de tegenovergestelde richting. Want voor u het weet zou u uw hoofd wel eens snel kwijt kunnen zijn. Iets wat dit meisje ook lijkt te beseffen, gezien haar opluchting achteraf.

Genieten van de zon en intussen van dichtbij vliegtuigen spotten. Op Maho Beach op Sint-Maarten zijn beiden tegelijkertijd mogelijk, omdat de Princess Juliana International Airport er gewoon naast het strand ligt. Alleen kunt u er door de "jet blast" van de vliegtuigen die willen opstijgen letterlijk weggeblazen worden. Voor de meesten een grappige bijkomstigheid van een vakantie, al is dit "evenement" niet aan te raden voor degenen die lenzen dragen.

Daar staat u dan, bijna helemaal alleen op de wereld, omringd door ijs en sneeuw, totaal zen, ver weg van allerlei internettoestanden, met een al even eenzame pinguïn in uw nabijheid. U en die schattige, lieve, vertederende pinguïn. Al denkt die daar natuurlijk anders over en zet hij plots onvervaard de aanval in. U maakt zich dan maar best zo snel mogelijk uit de voeten.

lees ook