News Corp van Rupert Murdoch volledig gesplitst

De opsplitsing van News Corp, het conglomeraat van mediatycoon Rupert Murdoch, is sinds vrijdagavond compleet. De noodlijdende krant- en tijdschriftendivisies behouden de oude naam, terwijl de succesvolle film- en tv-afdelingen gebundeld worden onder 21st Century Fox.
The Associated Press2012

De sinds langer aangekondigde ingreep moet de erg winstgevende film- en tv-afdelingen beschermen tegen de kwetsbare geprinte media, die onder zware druk staan door het internet.

Concreet omvat News Corp voortaan titels als The Wall Street Journal, de Times of Londen en de New York Post. 21st Century Fox bestaat dan weer onder meer uit de 20th Century Fox filmstudio's, Fox News Channel, Fox Sports en National Geographic.

Beide bedrijven zullen vanaf maandag met een afzonderlijk aandeel op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq prijken.