Prince en Jennifer Lopez bij nieuwe leden Academy

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft 276 nieuwe leden uitgenodigd. De Academy reikt onder meer de Oscars uit. Onder anderen Prince, Jennifer Lopez, Lucy Liu en Emmanuelle Riva mogen lid worden van de club.

Ook regisseur Benh Zeitlin, die vorig jaar het Oscargenomineerde "Beats of the Southern Wild" maakte, en Todd Phillips, de regisseur van de "Hangover"-films, kregen een invitatie in de bus.

De nieuwe leden komen uit alle geledingen van de filmindustrie. "Deze personen behoren tot de beste filmmakers de vandaag de dag in de filmindustrie werken", zei Hawk Koch, de baas van de Academy. "Hun talent en creativiteit hebben de verbeelding van mensen wereldwijd gevangen. Met trots verwelkom ik hen in de Academy."

Acteurs die mogen toetreden zijn, onder anderen, Chris Tucker, Rebecca Hall, Sandra Oh, Milla Jovovich en Jason Schwartzman.

Om zijn ledenbestand diverser te maken, zou de Academy dit jaar meer vrouwen en leden van minderheden uitgenodigd hebben. Uit een onderzoek van de Amerikaanse krant LA Times bleek vorig jaar dat de Academy geen goede afspiegeling was van het Amerikaanse publiek. De vereniging telt zo'n 6.000 leden.