Tom Goris is eerste Mister Gay Vlaanderen

Tom Goris (34) is gisterenavond verkozen tot de eerste Mister Gay Vlaanderen. De jury prees hem onder meer vanwege zijn inlevingsvermogen en de goede prestatie tijdens de vragenronde. Hij kreeg zijn prijs overhandigd door Vlaams minister van Gelijke Kansen Pascal Smet (SP.A), die in de jury zat.
© 2013 Johan Cansse

Zo'n 450 mensen woonden in Antwerpen de eerste verkiezing van Mister Gay Vlaanderen bij. Van de 59 kandidaten streden uiteindelijk elf kandidaten voor de titel van Mister Gay Vlaanderen, de eerste verkiezing voor homoseksuele mannen in ons land.

Volgens organisator Bram Bierkens is er een grote overeenkomst met een missverkiezing, maar komen in de rondes holebithema's aan bod. "We zijn absoluut op zoek naar een ambassadeur voor de holebigemeenschap," verklaarde Bierkens vooraf.

Winnaar van de avond werd Tom Goris uit Tremelo. De prijs kreeg hij uit handen van Pascal Smet. De Vlaamse minister zat onder meer met Lesley-Ann Poppe en Joyce De Troch aan de jurytafel.

Goris krijgt een toegangsticket voor de Mister Gay Europe-verkiezing in Praag. Op 4 augustus mag hij naar de Mister Gay World-verkiezing, die dit jaar in Antwerpen wordt gehouden.