Tweede festivaldag verloopt stuk zonniger

Op de terreinen van Tour & Taxis genieten meer dan 27.000 mensen van de tweede dag van Couleur Café. Ook deze festivaldag, met Macklemore & Ryan Lewis als headliner, is opnieuw uitverkocht. In tegenstelling tot gisteren beleefden de festivalgangers vandaag een behoorlijk zonnige dag.

In de Dance Club werden volop dansstijlen aangeleerd en op de Move Stage bracht de Belgisch-Congolese rapster Nina Miskina er de sfeer in met haar autobiografische teksten.

Op de Univers Stage rapte Ghandi in het Frans en het Lingala. Ook de Franse zangeres Zaz alias Isabelle Geffroy, de Jamaicaanse reggae-ster Tarrus Riley en de Amerikaanse soulman Maceo Parker geven het beste van zichzelf. Meer ingetogen momenten kwamen er van de Australische one man band Xavier Rudd, die in zijn eentje o.a. drie didgeridoos mee het podium op sleepte.

Dé headliner zijn de mannen Macklemore & Ryan Lewis, die met Thrift Shop de hiphopschijf van de voorbije maanden hebben geleverd. In Amerika zijn ze al een grote hit en nu lijken ze ook Europa te veroveren. Op Couleur Café zijn veel fans van het duo komen opdagen. Het festival wordt vanavond afgesloten met hiphop- en elektrobeats van het Franse viertal Birdy Nam Nam.