Genk On Stage klokt af op 115.000 festivalgangers

Het gratis stadsfestival Genk On Stage heeft op drie dagen tijd 115.000 festivalgangers gelokt. Ondanks de regen op vrijdag, kon het festival toch een lichte groei optekenen in de bezoekercijfers. Zaterdag was de topdag met 60.000 bezoekers. Vandaag woonden zo'n 35.000 mensen de optredens bij. Vrijdag waren er dat 20.000.
Lies Borgers

"We kunnen opnieuw terugblikken op een geslaagde editie," aldus schepen van Evenementen Erik Gerits. "Genk On Stage verstevigt opnieuw haar positie in het festivallandschap. Ook op het vlak van veiligheid kunnen we tevreden terugblikken. Er waren geen noemenswaardige incidenten, ondanks het grote bezoekersaantal, zowel op zaterdag als op zondag."

Vandaag traden Duplicate, Brahim en Daan op. "Optredens waar ik niet zenuwachtig voor ben, daar scheelt iets mee", zegt Daan. "Maar er zit een curve in. Alles gaat goed tot een uur voor het optreden. Dan begint het. Een half uur voor het optreden is het nog erger en tien minuten ervoor begin ik bijna te hyperventileren van de zenuwen. Maar dat is voorbij van zodra ik het podium op stap."

Afsluiter vanavond is de discogroep Chic ft. Nile Rodgers. Zijn concert in Genk is exclusief voor België van de zomer. Op de andere podia sluiten Raymond van het Groenewoud en Trixie Whitley af.

Lies Borgers