Ihsane Chioua Lekhli presenteert "De zevende dag"

Vanaf 1 september presenteert Ihsane Chioua Lekhli samen met Ivan De Vadder De zevende dag op Eén. Voor Chioua Lekhli, die achter de schermen haar sporen verdiende bij Volt en Vlaanderen vakantieland, wordt het haar presentatiedebuut.

Vanaf zondag 1 september neemt Ihsane Chioua Lekhli, samen met Ivan De Vadder, de presentatie van "De zevende dag" op Eén voor haar rekening. Ze volgt Indra Dewitte op, die vandaag haar laatste uitzending presenteerde. Dewitte neemt afscheid van de VRT om adjunct-hoofdredacteur te worden bij Het Belang van Limburg.

Ihsane Chioua Lekhli ging in 2008 bij de VRT aan de slag als redacteur voor "Vlaanderen vakantieland". Van september 2009 tot maart 2013 werkte ze op de "Volt"-redactie. Sinds april van dit jaar werkt ze achter de schermen bij "De zevende dag".

“Ik ben heel blij met deze kans. Het is een uitdaging waar ik erg veel zin in heb. De zomervakantie is nog maar net begonnen, maar ik kijk al uit naar 1 september, de dag van mijn eerste uitzending”, reageert Ihsane Chioua Lekhli.

“Ik heb Ihsane op de "Volt"-redactie leren kennen als een gedreven, kritische en onafhankelijke collega met veel potentieel. Ik ben ervan overtuigd dat zij een sterke tandem zal vormen met Ivan De Vadder”, zegt hoofdredacteur Carl Voet.