Obama "een en al nederigheid" na Robbeneiland

De Amerikaanse president Barack Obama is naar eigen zeggen "een en al nederigheid" na zijn bezoek aan het gevangeniseiland Robbeneiland, waar Nelson Mandela 18 jaar lang gevangen heeft gezeten. Zuid-Afrika is de tweede etappe van de rondreis van Obama door Afrika.
AFP ImageForum

"In naam van onze familie houden we eraan vol nederigheid eer te betuigen aan deze moedige mannen die hier te maken kregen met onrecht en niet hebben geweigerd te plooien", schreef Obama in het gastenboek van Robbeneiland, dat vandaag niet langer een gevangenis is, maar werelderfgoed van de UNESCO.

Obama bracht onder meer een bezoek aan de cel van Mandela, die dezer dagen in een kritieke toestand in een ziekenhuis in Pretoria verblijft. Tot een ontmoeting tussen beide heren is het niet gekomen omdat Mandela naar verluidt te ziek is.

Later vandaag geeft Obama nog een toespraak aan de universiteit van Kaapstad.