Twee gewonden bij zware brand in Deinze

In Gottem, een deelgemeente van Deinze, is gisteravond een zware brand uitgebroken bij het fruitteeltbedrijf Wolfcarius. Twee werknemers raakten zwaar verbrand, maar zijn niet in levensgevaar.

De brand ontstond iets voor middernacht, toen er nog vier werknemers aanwezig waren. Twee Poolse arbeiders liepen ernstige brandwonden op toen ze uit het gebouw wegvluchtten. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeren niet in levensgevaar.

De schade is wel zeer groot. Een loods van 1.500 vierkante meter is in vlammen opgegaan, ook een aanpalend gebouw liep zware schade op. De brandweerkorpsen van Tielt, Deinze, Gent en Waregem kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. De brandweerwagens haalden water uit de Leie in Deinze om te blussen.

Waarschijnlijk is het vuur ontstaan in de keuken van het verblijfsgedeelte, waar de Poolse arbeiders sliepen. Het bedrijf kweekt, oogst en bewaart appels en peren, maar op het ogenblik van de brand waren de opslagruimtes en de koelplaatsen leeg.