Valselijk beschuldigd Pakistaans meisje in Canada

Het 14-jarige Pakistaanse meisje Rimsha Masih, dat vorig jaar door een imam valselijk beschuldigd was van blasfemie, is met haar familie naar Canada gevlucht. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC. Het meisje, dat lijdt aan het syndroom van Down, zat vorig jaar drie weken in de cel, maar kwam vrij op borgtocht.
Rimsha kwam weer vrij in september vorig jaar

De christelijke Rimsha werd ervan beschuldigd dat ze pagina's van de Koran had verbrand, maar later bleek dat een imam zelf de verbrande bladzijden in de tas van het meisje had gestopt. Wellicht ging het om een tactiek van de islamitische geestelijke om de wijk waar hij werkt te "zuiveren" van christenen.

Het Pakistaanse gerecht wordt er wel vaker van beschuldigd dat het de strenge blasfemiewetten in het land misbruikt om religieuze minderheden aan te pakken. Ten minste twee politici die campagne voerden voor een wetswijziging, zijn al vermoord.

Rimsha en haar familie blijken nu in Canada te wonen, maar hun woonplaats wordt om veiligheidsredenen niet bekendgemaakt. "Ze voelen zich vrij", zegt een christelijke activist tegen de BBC.